Stichtingsdatum: 31 mei 1995
Officiële erkenning: 19 september 1995
Keuruitreiking: 04 mei 1996
Meterclub: RC Tienen
Dochterclub: RC Riemst –  Zuid-Limburg
Voorzitter: Thierry Beckers
Protocol: Yvo De Preter

Rotaryclub Linter-Getedal werd als serviceclub opgericht op initiatief van peterclub Tienen. De allereerste contactvergadering met vijf kandidaten had plaats in december 1994 te Neerlinter o.l.v. van Robert Pieck. Geleidelijk aan werden meer leden aangetrokken totdat uiteindelijk op 31 mei 1995 de stichtingsvergadering plaats vond. Nadien volgde dan in september de officiële erkenning door Rotary International. Op 4 mei 1996 werd de Keureuitreiking (Charter) gehouden in het historische kader van de kerk van Zoutleeuw.

Als meer landelijke club in de Getevallei, stelt RC Linter-Getedal zich tot doel vooral plaatselijke sociale doeleinden te ondersteunen. Voor onze activiteiten kunnen wij dankbaar rekenen op een trouw publiek uit de regio.

Rotary International(RI), ’s werelds oudste en meest prestigieuze service-organisatie, omvat zo’n 34.000 clubs in 200 landen en regio’s. Haar leden, vooral uit het zakenleven en de vrije beroepen, hanteren hoogstaande ethische normen. Zij vormen een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die hun tijd en talenten inzetten voor hun naasten en, in het kader van humanitaire projecten, voor hulpbehoevenden overal ter wereld.

Het Rotarymotto, ‘Service Above Self’, weerspiegelt de humanitaire geest van deze organisatie, die meer dan 1,2 miljoen leden telt. Een hechte kameraadschap tussen de rotariërs en lokale en internationale serviceprojecten, karakteriseren Rotary wereldwijd.

Rotary mag zich verheugen in een rijke maar soms complexe traditie en organisatiestructuur, met veel programma’s en gebruiken die verwarrend kunnen zijn voor nieuwe en zelfs niet zo nieuwe leden. In 2005 vierde Rotary International haar 100-jarig bestaan en had tot doel polio in de wereld uit te roeien via het programma PolioPlus. Dit ambitieus programma krijgt een vervolg met de strijd tegen ondervaccinatie en analfabetisme, acties voor drinkwatervoorziening, …